Aktualności articles

SPAGHETTI AGLIO OLIO Z OMUŁKAMI

SPAGHETTI AGLIO OLIO Z OMUŁKAMI

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, ma propozycję na wyjątkowo proste, ale i pyszne danie. Na majowe chłodne dni zachęca do przygotowania spaghetti aglio olio z omułkami. Smacznego ! SPAGHETTI AGLIO OLIO Z OMUŁKAMI Składniki: 300 g spaghetti 2 czerwone ziemniaki 1 kg omułek 1 cebula dymka 10 gałązek szczypiorku 3 ząbki czosnku Białe wino Natka pietruszki Oliwa z oliwek extra virgin Peperoncino Sposób przygotowania: Na patelni podsmażamy czosnek z oliwą, peperoncino i łodyżkami natki pietruszki (bez liści).…

Życie nie kocha jeść, tylko kocha smaczki

Życie nie kocha jeść, tylko kocha smaczki Kilka lat temu mogliśmy obserwować jego zmagania w II edycji programu „Top Chef”. Dziś jest szefem kuchni w N°31 Restaurant & Bar Roberta Sowy. Opracował też wyjątkowe menu dla nowo powstałego obiektu pod Warszawą – Rezydencji Miętowe Wzgórza, specjalizującego się w organizacji przyjęć na ponad 200 osób.…

Kroi się kulinarna rewolucja

Warszawa, 06.06.2017r. Kroi się kulinarna rewolucja. Zostań ambasadorem JustChopped Przygotowanie oryginalnej potrawy bez konieczności biegania po sklepach? Teraz to możliwe! Wszystko dzięki JustChopped – usłudze, w ramach której klienci otrzymują zestawy składników do samodzielnego gotowania. Firma działa na polskim rynku od 2016 roku, a teraz powiększa grono swoich właścicieli.…

Darmowe porady dotyczące znakowania żywności

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Punkt konsultacyjny ekspertów z Centrum Znakowania Żywności, bezpłatna konferencja poświęcona problemowym kwestiom związanym ze znakowaniem produktów piekarskich i cukierniczych, a także prezentacje specjałów nagrodzonych certyfikatami „Doceń polskie” – między innymi takie atrakcje dla uczestników SweetTARGów przygotowali twórcy przedsięwzięcia promującego rodzimą żywność najwyższej jakości.…
Top