Przepisy articles

Jarmuż kocha bakalie

Jarmuż kocha bakalie

Informacja prasowa Warszawa, 17 października 2017 Jarmuż kocha bakalie Jarmuż to rodzaj kapusty o bardzo sztywnych, zielonych liściach. Roślina jest uprawiana od wieków i już wówczas ceniono ją za jej właściwości odżywcze. Przez moment zapomniana, jednak od kilku sezonów ponownie króluje na naszych stołach, nie tylko jako ozdoba, ale jako pełnoprawny składnik dań: zdrowych sałatek, zapiekanek, koktajli czy zup.…

Kanapki z super dodatkami

Bądź kulinarnie mocny – przygotuj kanapki z super dodatkami Jeśli brak Ci pomysłów na codzienne kanapki, koniecznie wypróbuj tych z super dodatkami – przetworami z sezonowych warzyw i owoców. Dzięki nim śniadania i kolacje nabiorą zdrowych rumieńców pełnych witamin. Wystarczy uruchomić swoją wyobraźnię, wykorzystać zasoby swojej spiżarni i przygotować pomysłowe kanapki o zaskakującym smaku, dzięki odpowiedniej kompozycji prostych składników, ziół i przypraw – przekonują edukatorzy Banków Żywności w projekcie „Kulinarnie Mocni”.…

Królowa wczesnej jesieni – jej wysokość śliwka

Królowa wczesnej jesieni – jej wysokość śliwka Soczyste i słodkie śliwki to jedne z tych owoców, bez których nie wyobrażamy sobie wczesnojesiennych przysmaków. Pyszne na surowo, jako baza przetworów czy ususzone w formie wytrawnego dodatku. Jedzmy więc śliwki w każdej postaci i na zdrowie!…
Top