Przepisy articles

sos-my_liwski-twoja-domowa-restaracja-72dpi

Przepis na sos myśliwski z grzybami leśnymi serwowany z pieczonymi ziemniakami

Przepis na sos myśliwski z grzybami leśnymi serwowany z pieczonymi ziemniakami

Sos myśliwski z grzybami leśnymi serwowany z pieczonymi ziemniakami Grzyby leśne ożywiają kuchnię i odmieniają ją nie do poznania. Z jednej strony dzięki swojemu niepowtarzalnemu aromatowi potrafią uczynić ze zwykłego posiłku wyrafinowane, niecodzienne, niemalże królewskie danie, z drugiej natomiast w grzybach leśnych jest coś familiarnego, coś polskiego i swojskiego, co definiuje je jako jeden z

1024px-Ratatouille

Przepis na ratatouille z kiełbasą

24 października 2014, Warszawa Jesień w kuchni: Kiełbasa magnacka i Szlachecki frykas w roli głównej Przed nami jesień – czas na smaczne i sycące dania. Dlatego firma Cedrob poszerza portfolio marki Gobarto o dwie jesienne nowości: Kiełbasę magnacką i Szlachecki frykas. Podpowiadamy jak pomysłowo wykorzystać je w wariacjach kulinarnych. W chłodne dni wędliny i kiełbasy

bezale-Hiszpanskie-oliwki-3-002-2014-10-19-_-23_49_40-80

Hiszpańskia oliwka w polskiej kuchni

Warszawa, 17 października 2014 r. 300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek w Azji Mniejszej pochodzą sprzed sześciu tysięcy lat p.n.e. W Hiszpanii uprawę oliwek rozpoczęto już w czasach Fenicjan, a na polskich stołach oliwki to

Benedykt_kanapka_foto-stock_small

Przepis na śniadanie z Benedyktem

Bielsko-Biała, dn. 1 października 2014 r. Nowojorskie śniadanie z Benedyktem Benedykt jest elegancki i światowy. Kojarzy się z luksusową atmosferą XIX-wiecznego nowojorskiego hotelu, gdzie ponoć ma swoje korzenie. Jeśli twoje poranki bywają nudne, koniecznie zaproś „benedykta” na śniadanie! Lemuel Benedict, emerytowany makler z Wall Street, w 1894 roku miał wpaść pewnego poranka do ekskluzywnego hotelu

22711135-001-2014-10-01-_-21_24_12-80

Przepis na chleb dyniowy

Chlebek dyniowy na jesienną szarugę Chrupiąca skórka, puszysty środek i dyniowy aromat, a wszystko to w energetycznym, pomarańczowym kolorze. Chlebek dyniowy urzeka lekko słodkawym smakiem i długotrwałą świeżością. To idealne zastępstwo zwykłego chleba można upiec z użyciem dojrzałych, jesiennych dyń. Potrzebne składniki: 50 dag mąki chlebowej 3 dag drożdży 100 ml mleka 1/2 łyżeczki cukru

Top