Przepisy articles

Pyszności z jednego garnka, danie jednogarnkowe

Pyszności z jednego garnka, danie jednogarnkowe

Informacja prasowa Warszawa, 25 stycznia 2017 r. Pyszności z jednego garnka Gęste, esencjonalne i aromatyczne. Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego domowego kucharza. Doskonale sprawdzają się jako pożywne śniadanie, wyśmienity obiad czy pyszna kolacja. Co ciekawe – nie wymagają spędzania długich godzin w kuchni, ponieważ robią się niemal same.…

Tłusty czwartek 2017, 23 lutego

Warszawa, luty 2017 r. Tłusty Czwartek lekki jak nigdy! Pączki serowe z bakaliami Siesta Tłusty czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia i zjadania pączków i faworków (zwanych też chrustami). W roku 2017 tłusty czwartek przypada w czwartek 23 lutego. Zbliża się święto wszystkich łasuchów, miłośników słodkości i kulinarnych uniesień.…

Desery z octem balsamicznym

Informacja prasowa 9 lutego 2017 r. Desery z… octem balsamicznym Ocet balsamiczny jest bardzo popularnym dodatkiem nie tylko do dań wytrwanych, ale również… deserów. Wytwarzany jest z pozostałości po produkcji wina. Poddaje się go długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Tradycyjny ocet balsamiczny leżakuje przez co najmniej 12 lat i do wyprodukowania jednego litra potrzeba aż 145 kg surowych winogron.…

Bruschetta z kiełbasą jagnięcą, rozmarynem, brokułem, szałwią, czosnkiem i oliwą

Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia smacznej przekąski. Skusisz się na takie połączenie smaków? Wystarczy 30 minut, aby przygotować prawdziwie włoskie danie! BRUSCHETTA Z KIEŁBASĄ JAGNIĘCĄ, ROZMARYNEM, BROKUŁEM, SZAŁWIĄ, CZOSNKIEM I OLIWĄ. Składniki: • 1 kiełbasa jagnięca • 1 brokuł • świeży rozmaryn • szałwia • czosnek • oliwa • sól, pieprz Sposób przygotowania: Parzymy brokuły we wrzącej wodzie przez minutę.…
Top