Przepisy articles

Cudowne Brownie od Tomasza Dekera

Cudowne Brownie od Tomasza Dekera

Warszawa, kwiecień 2019 Informacja prasowa Cudowne Brownie od Tomasza Dekera Tomasz Deker, mistrz cukiernictwa, w swojej pracy składniki odmierza do tysięcznych grama, łączy dokładność, precyzję i spokój ze spojrzeniem artysty. Jego pasją jest czekolada, z której potrafi stworzyć prawdziwe arcydzieła. Z okazji Dnia Czekolady (12 kwietnia), specjalnie dla kampanii „Słodka Równowaga”, mistrz dzieli się swoim przepisem na doskonałe brownie, które zachwyci gości przy wielkanocnym stole.…

Karpatka w kilku smakach

Warszawa, 29.04.2019 r. Informacja prasowa Karpatka w kilku smakach Karpatka to jedno z najpopularniejszych w Polsce ciast, którego kształt przypomina… góry Karpaty. Stąd jego nazwa. Mimo wieloletniej historii, pojawia się coraz więcej wariacji na temat tego zdawałoby się tradycyjnego deseru. Marka Delecta zdradza kilka unowocześnionych przepisów na to legendarne już ciasto.…

Koktajl śliwkowy „Jesienne zdrowie”

Koktajl śliwkowy „Jesienne zdrowie” Jesień idzie, czas na koktajl z suszonych śliwek, który będzie owocowym wspomnieniem lata w nadchodzące coraz chłodniejsze dni. Jest lekki, smaczny i bardzo zdrowy- idealny na śniadanie, do popołudniowej lektury lub na długi wrześniowy wieczór. Wypróbujcie nasz prosty i szybki przepis na koktajl z suszonych śliwek bez konserwantów HELIO Natura, który poprawi metabolizm i dostarczy cennych dla zdrowia składników- potasu, miedzi i witamin z grupy B.…

Kim są amatorzy dań gotowych i co najczęściej kupują?

Kim są amatorzy dań gotowych i co najczęściej kupują? Coraz większe tempo życia i brak czasu znajdują swoje odzwierciedlenie w rosnącej konsumpcji dań gotowych. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, producenci żywności rozbudowują segment convenience, dzięki czemu na sklepowych półkach znajdziemy już bardzo szeroką gamę wyrobów z tej kategorii.…

Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołami

Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołami Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Lato to niewątpliwie czas, kiedy w kuchni panują ryby i owoce morza. Warto jednak poznać możliwości kulinarne nie tylko odmian słonowodnych, ale i słodkowodnych. Apetycznym i prostym w przygotowaniu sposobem na obiad jest zapiekany pstrąg z sycącym nadzieniem serowo-ziołowym.…
Top