Rośliny articles

Zioła prowansalskie – nie tylko do sałatki

Zioła prowansalskie – nie tylko do sałatki

Stefanowo, 21 lipca 2017 r. Informacja prasowa Zioła prowansalskie – nie tylko do sałatki Ta wyjątkowa kompozycja, której korzenie sięgają francuskiej Prowansji powinna znaleźć się w każdej kuchni. Jest niezwykle uniwersalna – nadaje smaku i aromatu zarówno sałatkom, daniom na bazie warzyw, zupom, twarogom jak i potrawom mięsnym.…

Morwa biała bez tajemnic

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Co łączy morwę z jedwabnikami? Dlaczego matki karmiące powinny pić napar z młodych liści tej rośliny? Z jakiego powodu po morwę powinny sięgać osoby zmagające się z cukrzycą? Wreszcie, jak spożywać morwę? Poniższy tekst dostarczy Ci odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące rośliny, której łacińska nazwa brzmi „Morus alba”.…

Kalerosse™ – nowe warzywo

Informacja prasowa – Fit&Easy grudzień 2016 Kalerosse™ – nowe warzywo, które przebojem wkracza do polskiej kuchni To będzie hit! Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i kulinarne inspiracje, ale zupełnie nowy składnik to wielkie wydarzenie! Tymczasem na polskim rynku debiutuje wyjątkowe warzywo – kalerosse™!…

Jak pielęgnować gwiazdę betlejemską?

Jak pielęgnować gwiazdę betlejemską? Wypowiedź: Kamila Żmijewska, Stars for Europe. Choinka, świąteczne stroiki, jemioła oraz gwiazda betlejemska – to dekoracje, którymi przyozdabiamy domy w czasie Świąt Bożego Narodzenia. Ostatnia roślina przez niektórych jest nazywana „kapryśną gwiazdą”. Powód? Nie zawsze zachowuje swój piękny kolor.…

Domowy ogródek – jak o niego dbać?

Domowy ogródek – jak o niego dbać? Kwiaty doniczkowe, którymi ozdabiamy nasze mieszkania, są nie tylko pięknym dopełnieniem aranżacji wnętrz, ale także mają korzystny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Rośliny zielone produkują tlen! Niektóre mają również zdolność pochłaniania szkodliwych substancji chemicznych, wydobywających się np.…
Top