Produkty

Kartacze z mięsem i okrasą ręcznie i tradycyjnie przygotowane

Wrocław, 4.06.2013 INFORMACJA PRASOWA MARKA: JAWO ASORTYMENT: KARTACZE Z MIĘSEM KARTACZE Z MIĘSEM JAWO – GDZIE TRADYCJA SPOTYKA NOWOCZESNOŚĆ Firma Jawo, specjalizująca się w ręcznej

Wrocław, 4.06.2013

INFORMACJA PRASOWA

MARKA: JAWO
ASORTYMENT: KARTACZE Z MIĘSEM

KARTACZE Z MIĘSEM JAWO – GDZIE TRADYCJA SPOTYKA NOWOCZESNOŚĆ

Firma Jawo, specjalizująca się w ręcznej produkcji pierogów, w swojej ofercie posiada także dania na patelnię oraz produkty ziemniaczane, których przykładem są kartacze. Kartacze, zwane też cepelinami to potrawa sporządzana z ziemniaków, mięsa, cebuli i aromatycznych przypraw. Jest to potrawa niezwykle sycąca oraz pożywna, a także bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy zamrożone kartacze Jawo wrzucać pojedynczo na ok. 3 l posolonego wrzątku tak, by nie przerwać wrzenia. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnię gotować ok. 7 minut i gotowe!

Kartacze polać można sosem lub posypać prażoną cebulką. Będą doskonałe – i zdrowe – także z zestawem surówek. Ich nadzienie składa się z soczystego i aromatycznego mięsa wieprzowego i wołowego, otulające je ciasto wprost rozpływa się w ustach, a starannie dobrane przyprawy podkreślają wyważony smak farszu.

Kartacze Jawo zostały docenione przez ekspertów i otrzymały takie tytuły jak: Znak “Poznaj Dobrą Żywność”, Jurajski Produkt Roku 2010.

Marka: Jawo

Opakowanie: 480g

Cena: ok. 6,50 zł

A to już wiesz?  Tahini naturalne - aromatyczna pasta sezamowa

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy